Odżywka białkowa Iso Whey Zero została stworzona specjalnie dla osób, które pozostają aktywne fizycznie i zwracają szczególną uwagę na zdrowie. Uprawiają często różnego rodzaju sport i chcą mieć piękną, umięśnioną sylwetkę. Do tego zależy im na przyjmowaniu produktu wysokiej klasy o potwierdzonym działaniu. Stosowaną nie tylko przez amatorów, ale również zawodowych sportowców.
Jakich efektów można się spodziewać przy stosowaniu takiej odżywki?
Głównym celem stosowania odżywki białkowej Iso Whey Zero (zobacz tutaj) jest zwiększenie masy mięśniowej, zgubienie zbędnych kilogramów oraz podniesienie wydajności treningowej. W zależności od zamiaru, na jakim skupia się dana osoba, odżywka białkowa pomaga osiągnąć ten cel szybciej i efektywniej. Ponadto produkt wpływa na utrzymanie odpowiedniej masy kostnej i chroni mięśnie przed katabolizmem.
Jaki jest skład odżywki białkowej Iso Whey Zero?
To co odróżnia ten produkt od innych odżywek białkowych jest jego unikalny skład, ponieważ zawiera frakcje białkowe, które nie występują w innych tego typu produktach. Około 85 % białka stanowi izolat białka serwatki uzyskiwanego metodą CFM czyli pozbawioną zbędnych dodatków i pochłaniaczy. Co więcej w składzie znajdują się takie dobroczynne substancje jak: olej MCT, lecytyna czy BCAA. Ogromną zaletą jest również fakt, że odżywka posiada niską zawartość tłuszczów i węglowodanów oraz nie zawiera cukru.
Jak i kiedy stosować odżywkę białkową?
Organizm człowieka trenującego regularnie potrzebuje stosowania odżywki białkowej codziennie, ze względu na fakt, że białka są potrzebne przy regeneracji uszkodzeń organizmu. Tylko regularne stosowanie odżywki jest gwarancją osiągnięcia zamierzonego celu, niezależnie czy sportowiec skupia się głównie na rozbudowie tkanki mięśniowej, czy na redukcji.
W kwestii pory zawyżania odżywki zalecanym jest stosowanie jednej porcji rano oraz drugiej do 30 minut po treningu, co znacznie przyspiesza regenerację. Każda porcja powinna zawierać około 25 mg odżywki oraz około 300 ml wody/mleka, wymieszanych razem w shakerze.